Hva betyr canon ef-s linse?

Dette er et spørsmål ekspertene våre får fra tid til annen. Nå har vi den fullstendige detaljerte forklaringen og svaret for alle som er interessert!

Spurt av: Don Abshire
Poengsum: 5/5(23 stemmer)

Canon EF-S-objektivet er et derivat av EF-objektivet laget for en undergruppe av Canons digitale enkeltobjektivereflekskameraer med bildesensorer i størrelse APS-C. Den ble utgitt i 2003. Kameraer med EF-S-fatning er bakoverkompatible med EF-objektivene og har som sådan en brennvidde på 44,0 mm.

Hva er forskjellen mellom Canon EF og Canon EF-S objektiver?

Canon EF-objektiver er designet for å fungere med fullformat og APS-C speilreflekskameraer fra Canon. Canon EF-S-objektiver har en mindre bildesirkel som bare er stor nok til å dekke den mindre sensoren som finnes på Canon APS-C-kameraer. ... Fordi EF-objektiver har en større bildesirkel, vil de dekke fullformatsensorer og APS-C-sensorer.

Hva står Canon EF-S for?

EF-S står for Kort bakfokus med elektrofokus . Dette Canon-objektivfestet ble lansert sammen med EOS 300D (EOS digital Rebel)-kameraet i 2003. EF-S-objektiver har en bildesirkel som akkurat dekker sensoren til APS-C-kameraer, noe som betyr at bildesirkelen er mindre i størrelse enn i EF linser.

Vil et Canon EF-objektiv passe til et EF-S?

1 svar. Det korte svaret på spørsmålet ditt er ja , kan et EF-objektiv brukes på et beskjæringssensor (EF-S) Canon-kamera. Det lengre svaret er at EF-S-objektiver er designet for beskjæringssensor-objektiver, 's' angir en mindre bildesirkel, men ellers er det et kompatibelt feste.

Er EF-S-objektiver bra?

Som en førsteklasses funksjon er den ikke så allsidig som en zoom som dekker et mye bredere utvalg av brennvidder. Og selv om byggekvaliteten er god , linsen er konstruert for det meste av plast inkludert festet. Men for portretter på EF-S-kameraer vil du ikke finne en bedre verdi.

EF vs EFS | ALT du trenger å vite i 2020 (for nybegynnere)

15 relaterte spørsmål funnet

Fungerer Canon EFS-objektiver på fullformatkameraer?

Canon EF-S-objektiver fungerer ikke med fullformat-kanoner . Det går ikke. Objektivfestet gjør det umulig for deg selv å montere de mindre EF-S-objektivene på et kamerahus som krever et større EF-objektiv. Bildesirkelen til et EF-S-objektiv er ikke stor nok til å dekke hele fullformatsensoren.

Kan jeg bruke EFS-objektiv med 5D?

EF-S-objektiver er spesialdesignet for 1.6-kroppene. De vil ikke fungere på fullframe 5D . EF-objektiver vil fungere på alle Canon EOS-kameraer.

Har EF-S EF-adapter?

Kort svar: Nei . Langt svar: Fordi EF-S-objektiver stikker dypere inn i speilboksen enn EF-objektiver, og likevel har nøyaktig samme avstand mellom halsen og brennplanet, må en slik adapter inkludere korrigerende optikk for å justere den bakre brennvidden slik at objektivet fokuserer riktig i det uendelige.

Passer alle Canon EOS-objektiver til hverandre?

Hvis du kjøpte et Canon EOS-kamera, visste du at alle EF-objektiver ville passe til kameraet ditt. ... Faktisk er det fortsatt sant – alle EF-objektiver passer alle EOS-kameraer, på en eller annen måte .

Er alle Canon-objektiver kompatible?

APS-C-kameraer, som er hoveddelen av DSLR-ene som Canon tilbyr, kan bruke praktisk talt alle moderne objektiver: både EF og EF-S . I mellomtiden er fullformat- og APS-H-sensorkameraer litt mer begrenset, kun til EF-objektiver. Det er også mange tredjepartsobjektiver laget i EF-fatningen.

Hvilke kameraer passer EF-S-objektiver?

Kameraene som kan bruke EF-S-festet er:

  • EOS 7D.
  • EOS 7D Mark II.
  • EOS 20D
  • EOS 20Da.
  • EOS 30D.
  • EOS 40D
  • EOS 50D
  • EOS 60D

Er EF-S fullformat?

Men hva er forskjellen mellom disse to linsetypene? I den mest grunnleggende forstand: EF-objektiver er produsert for Canons fullformat DSLR-er . EF-S-objektiver er produsert for Canons APS-C speilreflekskameraer.

Hvilken er bedre STM eller USM?

USM vs STM

USM-objektiver er mye raskere enn STM-objektiver , som gjør USM til et bedre valg for actionfotografer, gatefotografer og dyrelivsfotografer. USM-objektiver tilbyr også jevnere manuell fokusering, gitt den mekaniske forbindelsen mellom fokusringen og fokusmekanismen.

Hvordan vet jeg om objektivet mitt er EF eller EF-S?

Du kan kjenne igjen EF-objektiver på den røde prikken, der du setter prikken på objektivfestet på linje med en lignende på kamerahuset. Men hvis Canon-kameralinsen har både en rød prikk og en hvit firkant for å justere kroppen til når du monterer objektivet, så er det en EF-S objektiv . EF-S står for 'short back focus'.

Kan jeg bruke EF-S-objektiv på Canon 6D?

EF-S betyr at dette er et 'APS-C (Cropped Sensor)'-objektiv. Altså dette objektivet vil fungere på alt Canon har bortsett fra fullformatkameraene som er det 6D, 5D og 1D. ... EF-S betyr at dette er et 'APS-C (Cropped Sensor)'-objektiv. Så dette objektivet vil fungere på alt Canon har bortsett fra fullformatkameraene som er 6D, 5D og 1D.

Kan du bruke EF-S-objektiver på EOS R?

EF-S-objektiver er designet for APS-C-sensor EOS DSLR-er, men de kan også brukes på EOS R System-kameraer via adapter . Kameraet vil automatisk produsere beskårne bilder som matcher den mindre bildesirkelen til EF-S-optikk.

Hva står EOS for Canon?

19.02.15. EOS står for Elektro-optisk system . Men som de andre 'navnene' er det bare et merkenavn fra Canon. Powershot betyr ingenting i seg selv, men generelt er det Canons serie med P&S-kameraer. Tall i navnet betyr bare en forskjell i funksjoner og nyere modeller.

Hvordan vet jeg om et objektiv passer til kameraet mitt?

Ganske enkelt fjern objektivet fra kameraet ved å trykke på objektivutløserknappen og vri linsen mot klokken. Hvis du ser en rød sirkel på objektivfestet, vil kameraet godta EF-objektiver. Hvis du ser en rød sirkel og en hvit firkant, vil den også akseptere EF-S-objektiver.

Kan jeg sette et hvilket som helst objektiv på kameraet mitt?

Du kan bruke alle typer kameralinser til et kamerahus – gitt at de er av samme merke. Et Nikon-kamera vil kun være kompatibelt med et Nikon-kameraobjektiv – uansett om det er makro-, fiskeøye- eller standardobjektiv. ... På samme måte vil et Canon-objektiv kun være kompatibelt med et Canon-kamerahus.

Fungerer EF-objektiver på 5D Mark IV?

Canon EF 100mm f/2.8L IS USM

Canon EF 100mm f2. ... Det er ikke bare et av de beste objektivene for Canon 5D Mark IV, men det er også et av de mest populære. Dette objektivet inkluderer en bildestabiliseringsfunksjon pluss en stillegående fokuseringsevne.

Fungerer EF-objektiver på 5D Mark III?

18-55-objektivet ditt er et 'EF-S'-objektiv designet for kun å passe til 'Crop'-sensorkameraer. Den passer ikke til din 5D Mk III pga den har en bildesensor i størrelsen 'Full Frame'. EF-S-objektiver har vanligvis sitt bakelement nærmere bildesensoren, og de kan forstyrre bevegelsen til speilet når du bruker lukkeren.

Hvilke objektiver er kompatible med 5D Mark II?

Beste 5 Canon-objektiver for Canon 5D Mark II på et budsjett

  • Canon EF 24-105mm f/4L IS USM. Det første og eneste L-objektivet som tilbys som et settobjektiv er Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM. ...
  • Canon EF 50mm f/1.4 USM. ...
  • Canon EF 17-40mm f/4.0L USM. ...
  • Canon EF 70-200mm f/4.0L IS USM. ...
  • Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM.

Trenger fullformatkameraer forskjellige objektiver?

Fullformatkameraer bør kun bruke fullformatobjektiver . Beskjæringsrammesensorlinser er designet spesielt for å matche den mindre størrelsen på beskjæringssensorer. Bildedekningen på disse objektivene er designet for en sensor som er mindre enn fullformat.