Hvorfor er azidoazid azid?

Dette er et spørsmål ekspertene våre får fra tid til annen. Nå har vi den fullstendige detaljerte forklaringen og svaret for alle som er interessert!

Spurt av: Owen Wisozk IV
Poengsum: 4,7/5(67 stemmer)

Sur syre er den mest eksplosive kjemiske forbindelsen som noen gang er laget . Den er en del av en klasse av kjemikalier kjent som energirike materialer med høy nitrogen, og den får sin 'smell' fra de 14 nitrogenatomene som utgjør den i en løst bundet tilstand. Dette materialet er både svært reaktivt og svært eksplosivt.

Hva er det mest ustabile eksplosivet?

Nitroglycerin er det farligste og mest ustabile eksplosivet mennesket kjenner til.

Hvorfor er azid ustabilt?

Azidforbindelser kan være ustabile på grunn av det faktum at de kan danne den gode avgangsgruppen dinitrogen (Nto) som et biprodukt som resulterer i rask/farlig ekspansjon i volum ved dekomponering .

Hva er det kraftigste kjemiske sprengstoffet?

PETN . En av de kraftigste eksplosive kjemikaliene vi kjenner til er PETN, som inneholder nitrogrupper som ligner på TNT og nitroglyserin i dynamitt. Men tilstedeværelsen av flere av disse nitrogruppene betyr at den eksploderer med mer kraft.

Hva er to kjemikalier som eksploderer når de blandes?

Det er en blanding av to husholdningskjemikalier som eksploderer. Det var Blekemiddel og ammoniakk . Ditt hverdagskjøkken har rengjøringsutstyr. Rødsprit og blekemiddel.

Å lage C2N14 fra jernvarehandelen - Azidoazide azid

38 relaterte spørsmål funnet

Hva er sterkere TNT eller C4?

C4 er en sammensetning av et eksplosiv kjent som RDX, også kalt syklonitt, og noen andre bindende ingredienser. ... C4 er kraftigere enn TNT og er ganske stabil.

Hva er det raskeste eksplosivet?

Octanitrocubane har en detonasjonshastighet på 10 100 m/s, noe som gjør den til det raskeste kjente eksplosivet.

Hva er det kraftigste kjemikaliet?

PETN . En av de kraftigste eksplosive kjemikaliene vi kjenner til er PETN, som inneholder nitrogrupper som ligner på TNT og nitroglyserin i dynamitt. Men tilstedeværelsen av flere av disse nitrogruppene betyr at den eksploderer med mer kraft.

Finnes N3?

Azidanion er et pseudohalogenidanion. Det har en rolle som en mitokondriell respirasjonskjedehemmer. Det er en konjugert base av et hydrogenazid. Organiske eller uorganiske forbindelser som inneholder -N3-gruppen.


Hvordan dannes azid?

Acylazider fremstilles av reaksjon av salpetersyre og syrehydrazider eller ved reaksjon av et acylklorid med natriumazid . De er generelt mer stabile enn de uorganiske og alkylazider. Ved oppvarming gjennomgår de molekylær omorganisering (Curtius-omorganisering), og danner isocyanater.

Hvordan forhindrer du azideksplosjon?

Bruk egnet personlig verneutstyr som f.eks vernebriller, vernebriller, hansker , og laboratoriefrakk ved håndtering av natriumazid. En eksplosjonsfare kan være forårsaket av friksjon, varme eller støt, så den bør oppbevares i tett lukkede beholdere på et sikret, kjølig og godt ventilert område vekk fra vann.

Hvorfor er antimon så eksplosivt?

Elektrolytisk avsetning av antimon under visse forhold produserer en ustabil, amorf form kalt eksplosiv antimon, fordi, når den er bøyd eller riper, vil den endre seg på en mildt eksplosiv måte til den mer stabile, metalliske formen .

Vil dynamitt eksplodere hvis du skyter den?

Det avhenger av eksplosivet. Noen bombematerialer er svært følsomme for støt; hvis du skyter en pistol mot en dynamittstav, for eksempel, er det en god sjanse for at du setter i gang . ... En blokk med C4 plasteksplosiv tåler et rifleskudd uten å eksplodere. Du kan til og med tenne en uten for mye bekymring.


Hvor fort er en gasseksplosjon?

Gasser frigjøres fra eksplosivet i en superhastighet på 26 400 fot per sekund (8050 meter per sekund), og slår alt i umiddelbar kjølvann.

Hvor rask er en C-4-eksplosjon?

Når den detoneres, brytes C-4 raskt ned for å frigjøre nitrogen, vann og karbonoksider samt andre gasser. Detonasjonen fortsetter med en eksplosiv hastighet på 8 092 m/s (26 550 fot/s) .

Hvor mye skade kan C-4 gjøre?

Skader. Avtalen avtaler 1500 skader til en skapning uten sal. IED-er er for tiden omtrent umulig å plassere på stein-, metall- eller Tek-strukturer.

Er Semtex det samme som C-4?

Den er også vanntett. Det er visuelle forskjeller mellom Semtex og andre plasteksplosiver også: mens C-4 er off-white i fargen, Semtex er rød eller murstein-oransje . Det nye eksplosivet ble mye eksportert, særlig til regjeringen i Nord-Vietnam, som mottok 14 tonn under Vietnamkrigen.


Hvor mye TNT skal til for å ødelegge et hus?

Forvandlet helt til energi ville et slikt hus gi tilsvarende rundt 1 170 000 megatonn TNT , som ville være omtrent 65 millioner ganger kraftigere enn bomben som falt på Hiroshima.

Ødelegger TNT diamant?

Ja , alle blokker som kan brytes har fortsatt 70 % sjanse for å bli fullstendig ødelagt. Ikke bruk diamanter. Grav en 1x2 tunnel, gå deretter tilbake og plasser TNT langs den (med mellomrom hver 5. blokk) og spreng den.

Hva står egentlig SOS for?

Selv om SOS offisielt bare er en særegen morsekodesekvens som ikke er en forkortelse for noe, er den i populær bruk assosiert med setninger som ' Spar våre sjeler ' og 'Redd skipet vårt'. ... SOS er fortsatt gjenkjent som et standard nødsignal som kan brukes med alle signaleringsmetoder.

Hvorfor er TNT så eksplosivt?

TNT er eksplosivt av to grunner: TNT er sammensatt av grunnstoffene karbon, oksygen og nitrogen. Når TNT eksploderer danner det flere kovalente gasser: HVA HVAtoog Ntosom er veldig stabile . Produksjonen av disse svært lavenergi (stabile) bindingene gjør at det frigjøres mye energi.


Hvilke husholdningskjemikalier bør du aldri blande?

  • Blekemiddel og ammoniakk = giftig kloramindamp. Blekemiddel og ammoniakk er to vanlige husholdningsrengjøringsmidler som aldri bør blandes. ...
  • Blekemiddel og rødsprit = Giftig kloroform. ...
  • Blekemiddel og eddik = Giftig klorgass. ...
  • Eddik og peroksid = paraeddiksyre. ...
  • Peroksid og Henna Hårfarge = Hårmareritt.